Zoeken
  • Human Reset Retreat

Blue Monday... Dag Doelen!

Bijgewerkt: 11 feb 2019


De derde maandag van Januari staat bekend als Blue Monday. Waarom? Omdat heel veel mensen op die dag er achter komen dat de voornemens die ze begin dit jaar hebben genomen, grotendeels mislukt zijn.

Ik heb dit jaar ook een extra doel gezet en dat is mijn focus haarscherp behouden en al mijn belemmerende overtuigingen overboord te gooien. Deze kunnen zomaar ineens binnen walzen wanneer je een vervelend telefoontje krijgt of een aanvaring in de supermarkt hebt gehad. Vervelende gedachtes die je meer bezig houden dan hetgeen waarmee je eigenlijk eerst bezig was.

In 'Pijn zit wel tussen je oren' vertelde ik over hoe het brein het lichaam kan aansturen en pijn kan veroorzaken door vaatvernauwingen en zuurstoftekorten. Zo kan je andersom ook het brein beïnvloeden. Als jij je bijvoorbeeld niet blij voelt, ga dan eens lachen voor de spiegel of gekke grimassen trekken. Doordat de zenuwen in je spieren weer terug kaatsen naar je brein, zal je brein denken dat je het leuk hebt. Je kan dus voor de spiegel heel blij met de grootste glimlach die je hebt, zeggen: "Ik voel me hartstikke rot!". Of andersom. Heel verdrietig kijken en tegen jezelf zeggen: "Ik ben zo ontzettend blij!" Je zal merken dat dat niet werkt. Het ziet er gewoon raar uit en je hersenen bedenken dat dat niet klopt. Dat kan je dus ook doen met vervelende gedachtes. Leidt je brein af als je een rot gedachte hebt. Ga even springen of ga lachen voor de spiegel.

Nou zal gekke bekken voor de spiegel trekken, niet mijn focus haarscherp maken. Het is een hele grote, kleine stap in de goede richting, want als ik mijn afleidende gedachtes kan wegsturen, komt er heel veel ruimte vrij voor focus. Dit is slechts een klein stapje.

In 'Kleine stapjes maken het grote verschil' had ik het over doelen stellen en dat het nemen van kleine stapjes gelijkwaardig is aan een grote stap. Ik zal je laten zien dat het stellen van doelen helemaal niet zo lastig is. Ook niet als ze groter zijn. Ik zal ieder begin van de maand, mijn nieuwe doelen delen en per week laten zien hoe ik mijn doelen bereik. Met het grootste gemak van de hele wereld.

Blue Monday. Alle doelen die ik tot nu toe heb gesteld, heb ik behaald en zijn nog in stand. Er is niks Blues aan deze Monday geweest. Ik neem je graag mee op mijn reis om je te laten zien dat het echt helemaal niet zo ingewikkeld is. We gaan ervoor!


18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wat zeg je?