Zoeken
  • Human Reset Retreat

Het Roer Om

Het is ruim 2,5 jaar geleden dat ik voor het laatst, het roer volledig heb omgegooid. Sterker nog: mijn schepen achter me heb verbrand. 

In de voorzomer van 2003 opende ik samen met een goede vriend een Kunstcafé. Niet dat het uitbaten van een horecazaak mijn grootste droom was, maar wij woonden in een gedoogd kraakpand wat getransformeerd mocht worden. Aan ons de eer. Na een kleine 15 jaar in de horeca te hebben gewerkt - een 'tussenjaar-baan' werd een studentenbijbaan en uiteindelijk een goede general manager-baan bij een internationale Ierse horecaketen -  leek een horecazaak in een goede broedplaats, een goede zet! Muziekstudio's in de kelder en op de begane grond, ateliers en een eetcafe met een laagdrempelige expositieruimte. Kunst moest en moet voor zowel de makers als de bezoekers, in onze ogen, voor iedereen toegankelijk zijn. In een woonwijk dat nog in ontwikkeling was, was ondernemen een leuke maar slopende uitdaging. Om die reden besloot ik na 5 jaar 24/7 knallen, een opleiding te volgen tot massagetherapeut. Ik had een goede back-up in mijn kroeg, waardoor er gelukkig ruimte kwam om deze opleiding te doorlopen. Het ondernemersbloed kroop waar het niet gaan kon en voor ik het wist had ik tig bedrijven, evenementen en festivals aangeschreven. En ja hoor, daar stond ik - met een massageteam dit keer - op de leukste plekken weer te beuken. Nog steeds 24/7 'full on' dus. Ik was het doel een beetje voorbij geschoten, want twee bedrijven runnen waarbij ik bij beiden aan het roer stond, was vragen om problemen. Een burn-out tot gevolg, maar geen tijd om daaraan toe te geven. Ik heb dit zo'n 5 jaar volgehouden en de prijs was hoog. Alles leed eronder. Mijn relatie - was al uitgegaan -, mijn twee kinderen, mijn bedrijf en uiteraard ikzelf en mijn gezondheid. Ik kon niet meer. Ik was op. 

De kroeg werd ver onder de waarde verkocht, want wilde er zo snel mogelijk van af. Binnen een half jaar was ik een kroeg en een heleboel omzet armer, maar zeeën aan tijd rijker waardoor er ruimte kwam om te gaan genieten van mijn kinderen, mijn dieren en mijn beroep als massagetherapeut. 

Dat laatste wilde ik graag upgraden. Hoewel ik durf te zeggen dat ik echt goed in mijn vak ben, liep ik tegen chronische klachten aan. Ik kon deze prima verlichten en soms na een aantal behandelingen ook verhelpen, echter de klachten kwamen vaak weer terug. Hoe fijn het ook is om een vast klantenbestand te hebben, voelde het niet goed wanneer de klachten terugkwamen. In mijn zoektocht naar een oplossing stuitte ik op Tim van Orsouw. Grondlegger van de Triggerpoint Reset Methode. Zijn holistische kijk op chronische pijnklachten sprak me enorm aan.  Na een flinke investering in een training en intensief vervolgprogramma, boekte ik goede resultaten bij mensen met chronische pijnklachten. 

Ik ben hem erg dankbaar voor hetgeen ik allemaal heb geleerd en de inzichten die ik daardoor gekregen heb. Met honger naar meer, zodat ik mijn cliënten nóg beter kon helpen  en het nóg meer mijn eigen programma kon maken, volgde ik nog flink wat cursussen en trainingen. Ik was weer lekker 24/7 in de weer en stevende opnieuw af op een burn-out. 

Mijn moeder overleed plotseling en nog geen maand later kreeg mijn vader de prognose K. Even goed door het verdriet heen, om vervolgens een flinke dosis positiviteit naar mijn pa te blijven sturen. Dat werkte ook goed op mijn eigen gemoedstoestand. Dacht ik. Een jaar later kwam de man met de hamer alsnog. Nauwelijks slapen, kort lontje, chronisch moe en ja... pijnklachten. Een klant van mezelf geworden dus. Ik had geen zin om mijn eigen traject te doorlopen. Ik vond het niet meer leuk. Het pastte niet meer bij me. Ik miste de lol, de gezelligheid, de luchtigheid en daar waar het kon zo af en toe 'beetje cynisch en sarcastisch' zijn. Daarnaast wilde ik een meer flexibel programma met wat meer keuzemogelijkheden voor de klant. Zowel in prijs als in samenstelling van het pakket.

Ik heb besloten om wederom het roer om te gooien. Niet zozeer qua professie, maar wel qua tempo van de studie-, werk-, gezinsleven-trein die maar doordendert. Van de Thalys die zo snel mogelijk van A naar B racet, naar het boemeltreintje waarin kennis en ervaring kan berusten en ik ondertussen genietend van de in- en uitzichten, een kei van een programma aan het ontwikkelen ben. 

Aanvragen van mensen met -chronische- fysieke klachten, die een traject volgens de Triggerpoint Reset Methode willen aangaan, zal ik doorverwijzen naar mijn waarde collega's.

Ik gooi mijn kennis en kunde zeker niet overboord en zal een gedoseerd aantal aanvragen zelf nog behandelen, mits deze personen openstaan voor frisse nieuwe aanpak die ik steeds uitgebreider door mijn programma zal laten vloeien. 

Nieuwsgierig? I will keep you posted!


183 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven