Zoeken
  • Human Reset Retreat

SeiZOEN!

Afgelopen weekend was ik bij een waanzinnig leuke workshop 'Kies je doelgroep', gegeven door Sanne Wijbenga van Buro Qi. De reden dat ik besloten had om deze training te doen, was en i,s dat ik het toch wel erg lastig vind om de juiste cliënten te vinden om mee te werken. Ik neig nog steeds heel erg naar 'ik-wil-iedereen-helpen', ook al weet ik dat niet iedereen geholpen wil/kan worden. Mijn filters zijn oké. Een intake gesprek duurt zo'n 45 minuten, waarin ik er goed achter zou moeten kunnen komen of de persoon geschikt is voor mijn programma of niet. In mijn programma moet je namelijk zelf flink aan de bak. Uiteraard onder begeleiding, maar het echte werk doe je zelf. Ik geef de handvatten en help deze te gebruiken.


Toch zijn er nog steeds een heleboel mensen die zeggen er alles aan te willen doen om van hun klachten af te komen, maar in de praktijk blijkt dat er nog veel mensen zijn die de verwachting hebben dat ik ze beter maak. De excuses vliegen me dan om de oren: te druk met werk, ziek kind, ruzie met partner, enzovoort). Met andere woorden, de patronen die ik met behulp van mijn programma probeer te doorbreken, zodat mijn cliënten een pijnvrij leven kunnen leiden, houden ze zelf in stand, door zichzelf onder andere de ruimte niet te gunnen om aan zichzelf te werken. Alle begrip voor onverwachte situaties, maar er is altijd ruimte om een weg te vinden. Een samenwerking met mij betekent dat je ervoor openstaat om je manier van denken en zijn, onder de loep te nemen en bereid moet zijn om dit te veranderen. Dat kost zeker geen uren per dag, maar een dagelijks uurtje moet in te plannen zijn. Ook ik had vroeger tig excuses om iets niet te doen. Eigen zaak, kinderen, roerige relatie, noem maar op. Mijn mentor zei me ooit: "Wanneer je niet een uurtje per dag voor jezelf vrij kan maken, dan doe je iets niet goed." Dat gaf me stof tot nadenken. Daarom sta ik nu tussen 05:00 en 06:00 op. Een kleine verandering in mijn dagelijkse patroon hielp me om vele andere patronen te doorbreken. 

Enfin, de dag van de workshop was op de laatste zinderende zomerdag. In een bloedhete auto zonder airco reed ik naar Schagen, om de rest van de dag binnen door te brengen. Met fijne, nieuwe inzichten sloot ik de warme dag af. Op de terugweg verzamelden de donkere wolken zich boven mij, om na een klein kwartiertje rijden, hun volle lading op de aarde te storten. De temperatuur daalde in sneltreinvaart en de zomer veranderde genadeloos in een roerige herfst. Op de radio hoorde ik de voorspelling voor de komende dagen. De warme zomer was definitief voorbij en we moeten het voorlopig met en matige 19 graden doen...


Dag, romantische avondjes bij het vuur in de tuin! Dag, zonder nadenken de vakantiekleren aantrekken en trots mijn eindelijk bruine benen showen! Dag, genieten van de warmte op mijn huid! Dag, vakantiegevoel! To say goodbye is to die a little... ooit ergens gelezen of gehoord. Afscheid nemen van de zomer was nooit mijn sterkste kant. Ik hou zoveel van de zomer! Het voelde altijd een beetje als een liefde die vertrok. Maar nu, na het doorbroken hebben van vele patronen, zie ik de aankomende seizoenen met liefde en open armen tegemoet! To say goodbye is to embrace the new... Dat is vast geen uitspraak, maar zo voelt het wel! Om het bij de seizoenen te houden; de herfst met al haar verassingen, haar guurheid, haar schoonheid, haar kou, haar stormen die ons klaarstomen voor haar vervolg: de winter.

De herfst, donker en nat, die het vroege opstaan tot een grotere uitdaging maakt en de weg naar de hardloopschoenen bemoeilijkt, zal een krachtig overwinningsgevoel veroorzaken wanneer ik deze barrières niet uit de weg ga. Knusse avondjes op de bank of in bed, die me helpen om zoveel te lezen/studeren als ik maar wil, romantische avondjes bij de houtkachel...


Ieder seizoen komt zoals ze komt en verandert wanneer ze wilt. Haar aangaan en er de voordelen van plukken, brengt ons alleen maar winst! Met andere woorden: wanneer je je patronen verandert en je jezelf uitdaagt het onbekende aan te gaan, kan het zomaar gebeuren dat je een vrijer, krachtiger, sterker, blijer en vitaler persoon wordt! 

Met de seizoenen als metafoor vind ik de seizoenen om te ZOENEN! 


31 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wat zeg je?