Zoeken
  • Human Reset Retreat

Voeding en Welvaartsziekten

Bijgewerkt: 11 feb 2019

Tegenwoordig vind je in de supermarkt veel producten en kant-en-klaar maaltijden om het leven wat makkelijker te maken. Makkelijker is het zeker, maar of het ook gezond is, daar kan je vraagtekens bij zetten. Vaak zitten deze producten boordevol met extra toevoegingen die we echt niet nodig hebben, zoals suiker, extra vitaminen en dan heb ik het nog geen eens over de E-nummers waarvan we vaak niet eens weten wat ze betekenen. Wat wel bekend is, is dat veel moderne ziekten, zoals diabetes 2 en obesitas ontstaan door verkeerde voeding en vooral teveel verkeerde voeding.


Ik wil jullie uitnodigen om de film 'Super Juice Me' van Jason Vale te bekijken op YouTube of op FMTV (soort Netflix, maar met bewustmakende gezondheidsfilms). In deze film wordt duidelijk dat heel veel hedendaagse ziekten, moderne ziekten, worden gepamperd met moderne medicatie, terwijl heel veel moderne ziekten gewoon zijn terug te draaien door de juiste voeding te eten. Je ziet in deze film een groep mensen, met diverse aandoeningen, een maand lang sapvasten. Er is zelfs een dame met de Ziekte van Crohn die na een maand sapvasten geen Ziekte van Crohn meer heeft. Ik vind het echt een aanrader om te kijken. Ikzelf ga in de maand februari een week sapvasten - een maand vind ik gezien de kou in februari te lang. In het voorjaar of de zomer vind ik het makkelijker om te doen. Dan hoeft mijn interne kachel niet zo hard te stoken en is de behoefte aan vast, warm en stevig voedsel minder sterk. Maar dit is natuurijk heel persoonlijk.


Om de kant-en-klaar maaltijden uit de supermarkt te vervangen, maak ik standaard elke week een grote pan maaltijdsoep klaar. In maaltijdsoep kan je echt onwijs veel groente en allerlei andere gezonde producten kwijt. Je kan het invriezen of in bakjes in de koelkast zetten en zie daar : je hebt je eigen kant-en-klaar maaltijd gemaakt zonder toevoegingen. Zonder troep, zonder rotzooi. Gewoon gezond. Lekker als tussendoortje, lunch, voorgerecht of misschien wel als maaltijd. Eet smakelijk!70 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

WTF?